НТУ «ХПІ» відвідали представники естонської компанії «Finesta» – гендиректор Мартін Мягі, керівник міжнародних проектів Едвін Приймак, фахівець з підбору персоналу Юлія Сілінш.

Дводенний візит припускав переговори з керівництвом вузу, знайомство з діяльністю університету, зустріч зі студентами Політеху.

За підсумками перебування делегації в ХПІ було укладено угоду про співпрацю в організації міжнародних програм для студентів за кордоном.

У перший день візиту в НТУ «Харківський політехнічний інститут» відбулася зустріч з керівництвом вузу – проректором НТУ «ХПІ» Геннадієм Хрипунова, директором Центру «Кар’єра» НТУ «ХПІ» Оленою Мочалова, заступником відділу з міжнародних зв’язків вузу Олександром Василюком. Були розглянуті питання про можливість проходження практики студентами 5-х курсів ХПІ на підприємствах країн ЄС з подальшим працевлаштуванням, а також намічено план співробітництва на майбутнє.

Другий день стартував із зустрічі представників компанії «Finesta» з директорами інститутів та деканами факультетів ХПІ. Вони розповіли про діяльність своєї компанії, партнерах, можливості практики на підприємствах для студентів Політеху, обговорили ряд інших питань. Після представники естонської компанії поспілкувалися з політехніками-старшокурсниками, які навчаються за технічними напрямами.

За підсумками візиту між НТУ «ХПІ» та компанією «Finesta» було підписано угоду, яка передбачає спільну організацію міжнародних програм за кордоном для студентів. Мета – допомогти інтеграції молоді в світовий освітній простір, допомогти студентам закріпити теоретичні знання на практиці, отримати досвід ведення господарства в країнах з розвиненою економікою, оволодіти передовими технологіями, вивчити застосування сучасної техніки і набути практичних навичок роботи з нею.

Довідка:

Естонська компанія «Finesta» діє з 2008 року, є однією з найбільших в країнах Балтії (входить в ТОП 3 HR-підприємств), які займаються наймом співробітників і консультацією в області роботи з персоналом. Крім Естонії, представництва відкриті в Латвії, Литві, Фінляндії і Швейцарії.

Від career.ntu