Ще кілька років тому дистанційна зайнятість асоціювалася винятково з фрилансом, проєктною роботою чи підробітком. Але світ раптово змінився: спершу пандемія, потім війна, і, як наслідок, – сьогодні мільйони українців стали вимушеними переселенцями. 
Так, віддалена робота поширилася далеко за межі фрилансу: компанії переформатовуються та пропонують full-time-зайнятість практично у будь-якій сфері – у маркетингу, освіті, IT, торгівлі, фінансах тощо. 
І пошукачі, і платформи з пошуку роботи мають бути готовими до цих змін.
Ринок праці потроху оговтується, але вакансій досі менше, ніж тих, хто шукає роботу. В таких умовах, аби знайти гідні пропозиції від роботодавців, кандидатам важливо використовувати всі інструменти та способи.
 Секрет успіху будь-якої справи – чіткий план. Ми підготували його для тих, хто шукає дистанційну роботу.

Етап 1. Підготовка
Перший крок – визначте для себе, що ви вмієте і що робите дійсно круто. Актуалізуйте власні навички, подбайте про свою конкурентну представленість та перегляньте резюме на предмет того чи приверне воно увагу.
Пригадайте всі навички, які ви здобули протягом життя та подумайте, де вони наразі можуть бути потрібні. Не бійтеся змінюватися і опановувати нові скіли. Якщо прагнете знайти віддалену роботу в радикально новій для себе сфері, спробуйте взятися за навчання – щоб продуктивно використати час, доки ви перебуваєте в пошуку. 
Не забудьте оновити свій профіль у LinkedIn та написати пост у соціальних мережах про те, що ви відкриті до пропозицій від роботодавців. Репости кількох друзів можуть неочікувано привести вас до компанії мрії. 
Етап 2. Пошук дистанційної роботи
Використовуйте фільтр «Віддалена робота» на основній сторінці пошуку, щоб переглянути дистанційні вакансії:

Введіть у пошуковому рядку професію назву професії, що вас цікавить.
Поставте позначку «Віддалена робота» у меню .

 Введіть назву своєї професії у пошуковому рядку.
 У параметрах пошуку зазначте тип зайнятості – Віддалена робота.
 Збережіть налаштування, натиснувши кнопку «Застосувати».

Етап 3. Співбесіда
 Через велику кількість кандидатів вакансії зараз можуть закриватися досить швидко. Але, навіть попри це, важливо усвідомлювати: обирає не лише роботодавець, але й кандидат. І те, наскільки ви підходите одне одному, скоріше за все, буде зрозуміло вже на першій співбесіді. 
 До онлайн-зустрічі з рекрутером важливо готуватися – як з технічної, так і зі змістовної точки зору. Подбайте про стабільність інтернет-з’єднання та енергоживлення ваших ґаджетів. Детально вивчіть інформацію про потенційного роботодавця, заздалегідь продумайте вашу мотивацію, пропишіть свої професійні досягнення та підготуйте питання про майбутню роботу, які вас цікавлять.
 І наостанок: залишайтеся наполегливими, будьте готові приділити свій час та зусилля, використовуйте максимум можливостей і тоді пошук нової роботи неодмінно завершиться перемогою.

Від career.ntu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *