В НТУ «ХПІ» пройшов цикл прямих ефірів «Ярмарок вакансій. Політех-2020». Протягом п’яти днів (30.11–4.12.2020р.) студенти університету та всі бажаючі могли он-лайн познайомитись із провідними роботодавцями Харківського регіону та партнерами ХПІ. Представники двох десятків компаній та підприємств розповіли про свою діяльність, працевлаштування студентів та випускників, кар’єрні перспективи, вимоги до претендентів, дали поради щодо складання резюме. Трансляції проходили на сторінках вузу у Facebook та Instagram.

Стартували прямі ефіри Ярмарок вакансій «Політех-2020» із зустрічі з заступником директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолієм Толстим та ректором НТУ «ХПІ», професором Євгеном Соколом. Вони розповіли про ситуацію та тренди на ринку праці в Харкові, важливість правильного вибору спеціальності для навчання і, як наслідок, — майбутньої професії. Так, за словами представника Харківського обласного центру зайнятості Анатолія Толстих, сьогодні найбільш популярними є професії напряму IT, маркетингу, інженерії, а також фармації. У свою чергу ректор ХПІ, професор Євген Сокіл зазначив, що головна умова для побудови успішної кар’єри — правильний вибір професії, і вищий навчальний заклад приділяє цьому належну увагу. Харківський Політех проводять профорієнтаційні заходи — Ярмарок вакансій та День відкритих дверей. Перше спрямоване на допомогу у пошуку роботи чи практики для студентів та випускників, а друге – для школярів, щоб допомогти їм вибрати напрямок навчання.

Загалом, за п’ять днів он-лайн трансляцій глядачі змогли познайомитись із діяльністю компаній, підприємств, заводів та інших установ, що працюють у різних галузях економіки України. Їхні представники розповіли про свої організації та співпрацю з ХПІ, про можливості проходження практики, працевлаштування студентів та випускників, вимоги до претендентів, а також про ресурси, які доступні співробітникам, у тому числі на початковому етапі роботи. Крім того, роботодавці дали поради щодо складання резюме та пошуку вакансій. Багато речників акцентували увагу на тому, що диплом про вищу освіту — важлива частина для побудови успішної кар’єри, а також на необхідності знання іноземних мов та прагнення до постійного розвитку.

Від career.ntu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *