НТУ «ХПІ» уклав договір зі студентської рекрутингової компанією Selfinvest. Угода передбачає організацію для студентів ХПІ стажувань за фахом, роботи під час канікул на підприємствах різних сфер діяльності в Німеччині. Учасниками можуть стати слухачі 3-6 курсів очної та заочної форм навчання, а також учні молодших курсів.

Мета програми – інтеграція молоді в світовий освітній простір на основі закріплення теоретичних знань студентів та вивчення практичного досвіду ведення господарства в країнах з розвиненою економікою; оволодіння студентами передовими технологіями; отримання досвіду застосування сучасної техніки і придбання практичних навичок роботи з нею.

У договорі прописано:

  • сприяння в організації програм за кордоном; організація відбору студентів; надання інформаційно-консультативних послуг; допомога в підготовці пакету необхідних документів; оформлення транспортних страхових документів;
  • твердження, при необхідності, індивідуальних навчальних графіків і можливості дострокової здачі сесії, і інше.

Зокрема, студентам 3-6 курсів (очної та заочної форм), які навчаються на технічних факультетах / інститутах ХПІ (енергетичного, механічного, інженерно-фізичного, IT напрямку), а також в інституті економіки, менеджменту і міжнародного бізнесу доступна практика на виробничих підприємствах на час літніх канікул.

Заздалегідь студенту необхідно обговорити про своє бажання і його можливості поїхати на практику до Німеччини з керівництвом кафедри, дирекції інститутів і деканатів факультетів.

Більш детальну інформацію можна отримати в Профкомі студентів НТУ «ХПІ» та Центру кар’єри НТУ «ХПІ».

Від career_ntu